Uitvaartkist schilderen

Na het overlijden van een dierbare zijn we als volwassenen druk met het regelen van een mooi en waardig afscheid. Dat willen we zo goed mogelijk doen; het is immers het laatste dat we voor de overledene kunnen betekenen. Steeds vaker volgen we daarin onze eigen weg. Met elkaar. En met de kinderen. Want ook voor hen is het verlies van een dierbare een gebeurtenis die grote indruk achterlaat. In toenemende mate leveren kinderen een bijdrage aan een uitvaartplechtigheid. En altijd weer is dat een waardevol moment. Maar misschien willen zij meer; misschien willen zij degene die overleden is iets heel bijzonders meegeven.

Samen met de kinderen kan ik de door de familie uitgekozen uitvaartkist beschilderen. Op deze manier kunnen kinderen/jongeren hun eigen tekening, symbolen, handafdrukken en laatste woorden meegeven. Het ritueel van het beschilderen maakt onderdeel uit van uw en hun rouw- en verwerkingsproces. Het geeft kinderen niet alleen het gevoel iets te kunnen doen in deze verdrietige tijd, maar ook dat zij er bij horen, deel hebben aan het afscheid.

In principe kan het schilderen van de kist en de deksel in één dag(deel) plaatsvinden, zodat deze op tijd beschikbaar is voor de opbaring. Het beschilderen van de deksel kan gezamenlijk gebeuren, maar het is ook mogelijk dat ik de deksel en/of kist in opdracht beschilder. Zo kan de kist voorzien worden van een woord, tekst, persoonlijke symbolen of gedicht.

Natuurlijk kan het beschilderen van de kist ook met een groep volwassenen plaatsvinden: vrienden, collega’s, familieleden.

Meer weten?
In het uitklapmenu hieronder vind je meer informatie zoals de prijs. Klik op de blauwe tekst hieronder:

Datum en tijdstip: in overleg
Investering: € 250,00 euro per dagdeel incl. alle materialen
Locatie: in overleg