Vrouwenverhalen in Verf

Met een vaste groep vrouwen werk je een jaar lang in 10 bijeenkomsten aan verschillende thema’s die te maken hebben met jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Ons middel is het tekenen en schilderen. Daarmee hebben we een extra taal ter beschikking die uit ons onderbewuste komt. We gaan kunstzinnige werkstukken maken die we ook gaan vertalen naar ons eigen leven.

Je krijgt de mogelijkheid jezelf creatief uit te drukken, vrij van oordeel en prestatiedruk.
We werken met bekende en onbekende materialen, kleuren buiten de lijntjes en verkrijgen inzichten door onze eigen tekentaal te ontdekken en te leren lezen.

In de groep is plek voor jouw unieke verhaal, je eigen rode draad en ervaringen, maar je zult ontdekken dat onze verhalen ook op elkaar lijken…

Thema’s die aan de orde komen:

 • De weg: de rode draad , herken je thema’s die terugkeren? Pieken en dalen, lessen en goudmijntjes.
 • Innerlijk kind ; wie was/is dat meisje? Weet jij nog wat ze wilde? Spelen met vormen. Inspiratie halen we bij de kunstenaar Keith Haring.
 • Stromen, golven, deinen, zwalken, in de flow zijn met jezelf en de buitenwereld. Kunst maken met als thema de Onderwaterwereld.
 • Intuïtief schilderen; ergens diep in jou of misschien wel aan de oppervlakte ligt jou ware zelf.. Maak er contact mee. Hoe? Ik neem je mee op reis er naar toe. We gaan buiten de lijntjes…het land ontginnen, ontdekken en bewerken.
 • Energie en balans. Lek jij energie? Stroom je uit , zorg je wel goed voor jezelf? Of doe je dat vooral voor anderen? Lemniscaten tekenen en schilderen om in balans te komen.
 • Je leven als een sprookje. We bespreken de kunst van Marc Chagall. Hij schilderde verhalen als sprookjes, Wie en hoe ben jij in deze wereld? Welke rollen speel je en hoe zijn jouw omstandigheden?
 • Grenzen verkennen en het perfectionisme loslaten. De bekende kunstenaar Hundertwasser was hier een expert in. We kijken naar zijn kunst, zijn schilderwerken en gebouwen; zo mooi organisch als de natuur. De rem eraf, speel en verken, ontdek, maak je vorm en laat weer los….
 • Verken en beweeg je lijf. Lichaamswerk op grote vellen papier. Hoeveel ruimte neem jij in, hoe ben je bij jezelf, hoe verhoud jij je tot de buitenwereld. Mogen mensen jou zien zoals jij bent?
 • Symmetrie, werken met twee handen. Volg de beweging, land in je lijf en geef je over.
 • De mandala als rustpunt. Daar helemaal in de kern, in het midden, in het oog van de storm, hoe voelt het daar en kun je daar kleur aan geven? Zen tekenen in combinatie met je unieke getallen waarmee je geboren bent (numerologie)
 • Werken met het goud (in jezelf), de godin in jezelf. Inspiratie door Gustav Klimt, de Oostenrijkse kunstenaar die zelf in jurken rondliep en als geen ander wist hoe de innerlijke rijkdom en schoonheid van vrouwen te benadrukken met verf en bladgoud.

Data worden binnenkort bekend. Wil je op de hoogte gehouden worden? stuur me een berichtje via het contactformulier dan stuur ik je de actuele informatie.