Over mij

 

In het eerste nummer van 2024 (nummer 16) van het Oervrouw Magazine is op 6 pagina’s mijn intuïtieve kunst en verhaal te zien en te lezen! (klik hier voor meer info over dit Oervrouw Magazine)

Mijn naam is Diane Boerrigter Snijders. Als kind heb ik veel getekend en geschilderd, mijn emoties en fantasie kon ik er in kwijt. Door mijn werkende en drukke leven kwam mijn passie een tijdje op de achtergrond te staan, maar ik heb haar gelukkig teruggevonden.

Na jaren geworsteld te hebben met depressie, onzekerheid en de onmacht om voor mezelf te kiezen, bracht een crisis mij weer in contact met mijn creatieve bron. Ik volgde de opleiding Genezend Tekenen in Zutphen (1998-2004) en leerde en voelde door het tekenen en schilderen wie ik ben.  Ik kreeg waardevolle inzichten over mijn eigen proces in groei en ontwikkeling.

In 2012, een jaar van afscheid en verlies voor mij, ben ik spontaan begonnen met het schilderen op een compleet andere wijze dan ik voorheen gedaan had. Ik voelde een diepe behoefte vorm te geven aan alle gevoelens en emoties; in mijn geval een creatieve uiting in beelden.

Inmiddels is het rouwproces een proces geworden van persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik heb met deze manier van intuïtief schilderen gereedschap in handen waarmee ik altijd onder alle omstandigheden, of ze nu gelukzalig of stressvol en moeilijk zijn, verbinding kan maken met mezelf. Het is een manier van uitdrukken, een uitlaatklep, die rust, troost en inzicht geeft. Dit ben ik gaan doorgeven door vanaf 2004 tekentherapie en later vanaf 2012 ook lessen (intuïtief) schilderen te gaan geven. 

Mijn missie is mensen door middel van het tekenen en schilderen dichterbij zichzelf te brengen. Ze te laten ervaren dat ze zichzelf mogen zijn, zonder oordeel en zonder dat ze zich altijd aan hoeven te passen. 

Ik wil mensen graag laten ervaren dat ‘kleuren buiten de lijntjes’ bevrijdend kan zijn. Dat ze daardoor kunnen ontdekken wie ze zijn in ware vorm,  zodat  ze vanuit eigen kracht in het leven kunnen staan!

Sinds 1 juli 2022 werk ik en geef ik lessen in mijn eigen nieuwe atelier tussen Enter en Rijssen. Een heerlijke lichte ruimte, grenzend aan onze fijne tuin en aan het bos.

Wil je meer van me weten, neem dan contact op.

 

Voeding voor de ziel